2021.11.06 // Opening. Fylkingen, Stockholm.

Reading Music – Opening
En ny plattform slår upp sina portar lördagen den 6 november 2021 och det ska firas med en fest och, såklart, musik

Reading Music – en plattform för musikaliska samarbeten inom experimentell musik grundad 2021 av Lisa Ullén, Johan Arrias och Henrik Olsson. Vi vill verka för samling och samverkan mellan kompositörer och improvisatörer inom experimentell musik och sceniskt framställning i syfte att undersöka nya konstnärliga lösningar och tvärestetiska möten. Vi hoppas på så vis också öka intresset för, och förståelsen av samtida musik.

Vi kommer under kvällen få höra gruppimprovisationer inspirerade av tre beställningsverk från tonsättarna Hanna Hartmann, Nomi Epstein, Michael Pisaro samt Ullén / Arrias / Olsson genomför en laboration kring text/ljud med Magnus William Olsson, poet

Participants:

Anna Lindal violin
Finn Loxbo guitar
John Chantler electronics
Lisa Ullén piano
Johan Arrias woodwinds
Henrik Olsson percussion
Emil Strandberg trumpet
Magnus William Olsson text
Eva Lindal violin
Erik Calälv woodwinds

Welcome!