Der Erste Stern ist das Letzte Haus

Komposition: Michael Pisaro-Liu (2018)

I Michael Pisaro-Lius lågmälda stycke Der erste Stern ist das letzte Haus gestaltas till synes triviala händelser musikaliskt. Fyrtio ljudskulpturer av vissnade löv i miniatyrformat.

Ett variationsstycke med fokus på detaljerna där varje löv, eller i vår översättning; varje musikalisk gest, står för sig själv, alltid unik och samtidigt snarlik både den föregående och den kommande.

Till framförandet utvecklade Henrik bl.a en serie ”struktur-stavar” som dras mot en kontaktmikrofon för att med små medel och gester kunna presentera varje löv i stycket med ett unikt ljud. På stavarna sitter olika strukturer fästa, tex blad, strån, metallpinnar, bubbelplast, dragkedja, bark, resår mm, mm.

Föreställningar.

Michael Pisaro-Liu - Kompositör och gitarrist, medlem i Wandelweiser Composers Ensemble och grundaren och konstnärlig ledare för Experimental Music Workshop, Calarts.