portals

Komposition: Nomi Epstein (2018)

I Nomi Epsteins verk portals rör sig musikerna fram och åter mellan ett antal olika tydligt utmejslade ljudvärldar; klanger, rytmiska loopar, brus, fågelkvitter, vinylknaster. En inre ljudvandring, lekfullt sökande och finnande sig själv i ständigt nya sammanhang. 

Nomi refererar på många sätt i sitt partitur till Rebecca Solnits moderna klassiker Gå vilse, en fälthandbok (Penguin Books).En labyrint av valmöjligheter över hur musikerna kan förhålla sig till varandra musikaliskt och hur de genom olika tecken och på förhand givna överenskommelser kan kryssa sig fram genom styckets olika delar och föränderliga form. Det är som om hon lagt upp sin komposition på ett sätt där vi oundvikligen förr eller senare kommer gå vilse i musiken.

Vi lärde oss efter ett tag att helt enkelt njuta av spänningen i de stunder då vi plötsligt inte vet vart vi hade varandra i musiken längre, när det inte var helt klart vart vi är på väg eller hur vi hamnat där vi är.

Föreställningar.

Nomi Epstein - Nomi Epstein, D.M.A, är en verksam kompositör, kurator/ musiker och undervisar i musik.