Releases x 2

Insläpp vid porten fram 18.30-19.00

Entré: 100 kr

Khimaira, Sofiagatan 1

Två av musikplattformen Reading Musics projekt har releasefest på Khimaira tisdagen den 9e maj kl 19!

För det första släpps äntligen skivan Reading Music – Volume 1 på Ausculto Fonogram och för det andra släpps Flyktighetens psykologi  digitalt på bolaget Thanatosis. 

Lisa Ullén, Johan Arrias och Henrik Olsson har kvällen till ära med sig Elsa Bergman, Erik Calälv, Elsbeth Bergh, Emil Strandberg och Anna Lindal in i ljudlabbet där vi hittar nya alternativa sätt att läsa musik och formulera konceptuella gruppimprovisationer. En hybrid av musik från de två skivreleaserna rörs ned i trions senaste projekt; Sounds Fiction. Skulpturala partitur som inte bara blänker, snurrar och prasslar utan även fungerar som dirigent för konserten.

Recension av kommande plattan i The Wires februarinummer

”This versatile trio from Stockholm – the pianist Lisa Ullén, the saxophonist Johan Arrias and the percussionist Henrik Olsson – named itself over the interpretive demands of the repertoire it tackles, and while all scores are read, the act here demands performer agency. […] 

There’s no right or wrong way to tackle such pieces, but it’s no mean feat to create something so luminous, masterfully pitched and delicate”
 
– Peter Margasak, The Wire (February 2023)

Välkomna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *